Binaire opties: the trend is your friend


Binaire opties zoals die worden aangeboden door onder meer Anyoption en 24option zijn een redelijk nieuw product. Op de site van de online brokers vindt u meer informatie over de wijze waarop de opties werken en de manier waarop u kunt beginnen met online beleggen op deze handelsplatforms. Er zijn verschillende strategieën mogelijk. Binaire opties kunnen worden gebruikt als een aanvulling op of als afdekking van een bestaande positie, maar u kunt ze ook direct gebruiken om uw visie in een positie vast te leggen. 

Technische analyse en binaire opties

Technische analyse is geen exacte wetenschap, maar zowel professionele handelaren als vrijetijdsbeleggers maken er gebruik van om het toekomstig verloop van aandelenkoersen en andere beleggingsmiddelen te kunnen voorspellen. Technische analyse heeft een duidelijke band met de statistiek. Er zijn maar weinig zaken waarvan zoveel historische gegevens zijn bijgehouden als van beleggingsproducten. Daarbij komt nog dat het aantal koersen wereldwijd enorm groot is, zodat er veel materiaal beschikbaar is. Er zijn binnen de technische analyse verschillende richtingen en het aantal tools dat wordt gebruikt is ook zeer groot, maar patroonherkenning en het inschatten van de kans op de voortzetting van een trend horen daar altijd bij.

Bij ieder beleggingsproduct is het de realiteit dat er maar drie mogelijkheden zijn voor het verloop van een koers. De koers stijgt, daalt of blijft gelijk en op ieder moment is de kans op een van die opties statistisch even groot. Uit het verleden kan echter wel worden afgeleid dat er patronen zichtbaar zijn. Een duidelijke trend, of die nu stijgend of dalend is, zet zich vaak voort. En ook is er te zien in historische grafieken dat een dergelijk trend op een bepaald moment in de tijd zal stagneren of zelfs omkeren. Binaire opties zijn een mogelijkheid om te profiteren van een duidelijke trend als u die kan herkennen. Tools voor de toepassing van technische analyse en de beschrijving van de werkwijze zijn tegenwoordig beschikbaar voor iedere online belegger.

The trend is your friend… until it bends

Een goede technische analist zal altijd verschillende scenario’s voor ogen houden. Ook een duidelijke trend zal zich soms niet ontwikkelen volgens het standaardpatroon. Wie de trend wil volgen door te beleggen met binaire opties doet er dan ook goed aan om rekening te houden met een alternatieve ontwikkeling. Een oefenaccount om uw vaardigheden op het gebied van patroonherkenning te testen is zeker een aanrader. Online broker Optie24 biedt u als nieuwe klant de mogelijkheid een gratis oefenaccount aan te maken!

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen