Binaire Opties


Beleggen in Binaire opties

Als aankomend of beginnend belegger bent u vast de term ‘binaire opties’ weleens tegengekomen. De handel in binaire opties is de afgelopen jaren dan ook behoorlijk in opmars. Deze populariteit is vooral te danken aan de eenvoudige manier waarop deze beleggingsvorm werkt. Want iedereen die zich een klein beetje in de beleggingswereld wil verdiepen, kan al winst maken met binaire opties. Tel daar het hoge rendement bij op en u begrijpt waarom steeds meer mensen voor deze variant kiezen. Bent u één van die vele beleggers die meer wil weten over de handel in binaire opties? Onlinebeleggen.nl legt u de belangrijkste zaken uit.

Binaire opties: wat zijn het?

Beleggers investeren vaak geld in goud, olie, aandelen of buitenlandse valuta. Het is de kunst om deze beleggingsproducten voor een lage prijs te kopen en weer voor een hogere prijs te verkopen. Bij binaire opties werkt het net iets anders. online-beleggen-binaire-optiesTen eerste wordt u geen eigenaar van die goudstaven of aandelen Apple. Binaire opties zijn namelijk afgeleide producten. Dit houdt in dat u alleen maar op het koersverloop van het goud of de aandelen (oftewel de onderliggende producten) kunt speculeren. U krijgt het beleggingsproduct zelf dus nooit in handen.

Een tweede verschil is dat het bij binaire opties niet uitmaakt of de koersen dalen of stijgen. Dat komt omdat u de opties niet gaat verkopen. Het doel is juist om te voorspellen of de prijs van de onderliggende activa aan het einde van de looptijd hoger of lager ligt dan het startbedrag. Als u denkt dat de koersen gaan stijgen dan kiest u voor een call-optie. En als u een daling verwacht dan koopt u een aantal put-opties. Het maakt uiteindelijk niet uit hoe groot het verschil tussen de start- en de eindkoers is. Zelfs één tiende punt kan al het verschil maken tussen winst en verlies.

Het is alles of niets

Gaat een product in waarde stijgen of gaat het dalen? Dit is de vraag die centraal staat bij de handel in binaire opties. Aan het einde van de looptijd zijn er maar twee uitkomsten mogelijk:

 • Uw voorspelling is uitgekomen. U krijgt nu de inleg én een vooraf vastgesteld winstbedrag uitgekeerd.
 • Uw voorspelling is niet uitgekomen. In dat geval bent u de hele inleg kwijt.

Door deze constructie worden binaire opties ook wel ‘alles of niets opties’ genoemd. Al gebruiken professionele handelaren vaak liever de term ‘digitale opties’. Deze opties worden immers alleen virtueel verhandeld.

De looptijd

Als u gaat handelen in binaire opties dan krijgt u automatisch te maken met de looptijd. Vanaf het moment dat deze looptijd ingaat, kunt u alleen nog maar afwachten. Gaan de koersen stijgen of treedt er toch een daling in? Tussentijdse koersen zijn daarbij niet van belang want de balans wordt pas aan het einde van de looptijd opgemaakt. Laten we dit even verduidelijken met een voorbeeld:

Stel u bent geïnteresseerd in binaire opties olie. De oliekoers staat op 44,72 en u verwacht dat dit de komende uren nog wel gaat stijgen. U kiest daarom voor call-opties met een looptijd van een dag. De koers gaat de hele dag op en neer, en halverwege de middag zit het zelfs onder de 44,72. Dit maakt voor u niets uit. Het is namelijk de eindkoers die telt. Aan het einde van de afgesproken looptijd staat de koers voor binaire opties olie op 44,82. Deze lichte stijging is genoeg om de winst binnen te halen.

De looptijd bij binaire opties is variabel. Dat betekent dat u zelf het moment van expiratie (oftewel het einde van de looptijd) mag bepalen. De meeste online brokers werken met relatief korte looptijden. Zo kunt u bijvoorbeeld binaire opties kopen met een looptijd van een dag, een uur of zelfs een paar minuten. Uiteraard wordt de expiratietijd vooraf vastgelegd. Als u eenmaal een beslissing heeft gemaakt, kunt u niet meer terug.

Hoe hoog is de winst?

Wanneer u een binaire optie afsluit, worden een aantal zaken vastgelegd. Denk maar aan:

 • Het exacte tijdstip waarop de optie afloopt
 • De startkoers
 • Of u uw geld inzet op een koersstijging of een koersdaling
 • Het bedrag dat u voor de binaire opties heeft betaald

Er is één element die in deze lijst nog ontbreekt. En dat is het percentage dat bij winst aan u wordt uitgekeerd. Bij binaire opties is de winst altijd een bepaald percentage van de inleg. Gemiddeld ligt dit winstpercentage tussen de 80 en de 90%. Met een inleg van 200 euro en een vastgesteld percentage van 85% maakt u toch al 170 euro winst. Binnen de beleggingswereld is dit een behoorlijk fors rendement.

U hoopt uiteraard dat uw binaire opties winst opleveren. Maar als u het bij het verkeerde eind heeft dan raakt u de hele inleg kwijt. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt over de hoogte van dit bedrag. Durft u risico te lopen en gaat u voor een hoge winst? Of bent u toch iets voorzichtiger en houdt u de inleg aan de lage kant? Bij het afsluiten van binaire opties beslist u zelf hoeveel geld u wilt riskeren. Zorg er in ieder geval voor dat dit nooit meer is dan u zich kunt veroorloven.

Verschillende soorten binaire opties

Als u gaat beleggen bij een binaire optie broker dan heeft u meer keuze dan u denkt. Natuurlijk kijkt u eerst naar de verschillende onderliggende producten. Wilt u gaan beleggen in goud of heeft u toch meer interesse in aandelen ING of KLM? Maar dit is niet de enige keuze die u moet maken. Er bestaan namelijk ook verschillende soorten binaire opties. De high/low opties (zoals hierboven besproken) zijn het bekendst. Dit zijn opties waarbij de eindkoers hoger of lager moet zijn dan de startkoers.

Een andere populaire variant zijn de one touch/no touch opties. Deze zijn alleen beschikbaar in het weekend, als de beleggingsmarkt gesloten is. Bij one touch/no touch opties kiest u een bepaalde waarde waarvan u denkt dat deze tijdens de looptijd bereikt gaat worden. Laten we er even van uitgaan dat u wilt handelen in buitenlandse valuta. De EUR/USD koers is op vrijdag gesloten op 1,1236 en u verwacht dat dit de komende week weer gaat stijgen tot boven de 1,1300. In dat geval koopt u een one touch optie waarbij u de looptijd op een week zet. Wordt de voorspelde koers ergens in de week aangeraakt of gepasseerd? Dan maakt u winst, zelfs als de koers daarna weer zakt. No touch opties werken exact hetzelfde. Alleen kiest u nu een koers die juist niet bereikt gaat worden.

Tot slot willen we u ook nog wijzen op de binaire boundary opties (of de in/out opties). Bij deze opties bepaalt u van tevoren een boven- en een ondergrens. Een belegger die binaire opties Apple wil kopen, zet de grens misschien wel op 110 dollar en 120 dollar. In dit voorbeeld houden we een looptijd aan van één dag. Dat betekent dat de koers 24 uur lang tussen de 110 en 120 dollar moet blijven. Als dat lukt dan is de optie ‘in the money’ en krijgt u het afgesproken rendement uitgekeerd.

Gespecialiseerde online brokers hebben vaak nog meer binaire opties om uit te kiezen. Double one touch, above/below, high yield of short term opties: het is allemaal beschikbaar op de Nederlandse optiemarkt. Deze varianten zijn vooral geschikt voor de wat meer ervaren handelaar. Beginners kunnen het beste starten met de gewone high/low opties.

Wat zijn de voordelen van binaire opties?

Beginnende beleggers kiezen graag voor binaire opties. Dat komt omdat dit een relatief eenvoudige vorm van beleggen is. Bij binaire opties heeft u maar weinig kennis nodig van de grondstoffen, aandelen of andere onderliggende producten. U bepaalt alleen of de waarde binnen de looptijd gaat stijgen of juist niet. Hiervoor kijkt u simpelweg naar het koersverloop van de afgelopen dagen of uren. Vaak valt er wel een bepaalde trend in te ontdekken, al is dit geen garantie voor succes. De markt is voortdurend in beweging zodat er altijd een plotselinge koerswijziging kan ontstaan.

De handel in binaire opties heeft nog een groot voordeel: het hoge rendement. De winst kan zelfs oplopen tot 90% van de totale inleg. Hiermee zijn binaire opties één van de meest lucratieve producten in de beleggingswereld. U heeft overigens geen groot kapitaal nodig om in binaire opties te kunnen handelen. Bij veel online brokers geldt namelijk een minimum aankoopbedrag van slechts 25 euro. Met een paar honderd euro komt u dus al een heel eind.

Populaire brokers voor binaire opties

Er zijn veel brokers actief op het internet. Hierdoor is het voor beginnende beleggers soms lastig om een goede keuze te maken. Wij raden u aan om te kiezen voor een online broker die echt gespecialiseerd is in binaire opties. Optie24, Anyoption, 24Option en IQ Option zijn enkele van de grootste namen. Deze online brokers worden allemaal gereguleerd door de AFM (Autoriteit Financiële Markten) of andere financiële toezichthouders. Dit geeft u meteen de zekerheid dat u uw geld belegt bij een stabiele en betrouwbare handelspartner.

Bij de meeste binaire optie brokers kunt u gratis een demo account openen. Want hoewel de handel in binaire opties vrij eenvoudig is, is het toch wel prettig om eerst een tijdje te oefenen. Op deze manier krijgt u een beter inzicht in het verloop van de koersen én u heeft de kans om het beleggingsplatform goed te leren kennen. Zo’n oefenaccount is ook erg handig voor beleggers die een aantal verschillende brokers willen uitproberen. Want het ene platform ligt u nu eenmaal beter dan het andere.

Profiteren van een mooie welkomstbonus

Online brokers willen graag dat u bij hen komt beleggen. Daarom beloven ze bijna allemaal een aantrekkelijke welkomstbonus. Anyoption en 24Option werken bijvoorbeeld met een 100% bonus over uw eerste storting. Zo heeft u een mooi bedrag om mee te beginnen. Houd er wel rekening mee dat u bij deze bonussen vaak aan strenge voorwaarden moet voldoen. Verdiep u daarom even goed in de regels voordat u de bonus gaat claimen.

Pas op voor de risico’s

Er valt snel en veel geld verdienen met de handel in binaire opties. Online brokers wijzen u hier graag op. Maar binaire opties worden ook beschouwd als zeer risicovolle producten. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) maakte in het verleden zelfs al eens de vergelijking tussen binaire opties en kansspelen. Toch is lang niet iedereen het met deze stelling eens. De keuze voor een koersstijging of een koersdaling is voor de meeste beleggers namelijk geen wilde gok. Als u de koersen een beetje volgt dan kunt vaak een vrij goede inschatting maken. Al kleven er natuurlijk altijd risico’s aan het online beleggen. Laat u dus niet verblinden door de hoge winst, maar beleg verstandig. Daarnaast raden we u aan om het actuele nieuws rondom beleggen goed in de gaten te houden. Dit kan net het verschil maken tussen winst en verlies.

Een paar laatste tips voor Binaire Opties

Na het lezen van dit artikel bent u eruit: u wilt gaan beleggen in binaire opties. Hiervoor heeft u wel een handelsaccount nodig. Gelukkig kunt u uw bestaande oefenaccount bij de meeste online brokers gewoon omzetten in een echt account. Vervolgens moet u er natuurlijk voor zorgen dat u genoeg saldo heeft. U kunt onder andere geld storten via iDEAL, creditcard of e-wallet. Zodra het administratieve gedeelte geregeld is, mag u meteen beginnen met handelen. Hierbij hebben we nog een paar handige tips voor u:

 • Kies de aandelen, grondstoffen, valuta of indices die u het meest interessant vindt. Zo kost het minder moeite om de markt goed in de gaten te houden.
 • Zet nooit teveel geld in één keer in. Een maximum van 5% van uw handelskapitaal geeft u genoeg ruimte om eventuele verliezen op te vangen.
 • Neem even pauze als u verliest. Anders loopt u het risico dat u beslissingen neemt op basis van uw emoties. En dat zijn meestal niet de beste beslissingen.
 • Lanceert Apple een nieuw type iPhone? Of is er ander belangrijk nieuws? Onderneem dan direct actie. Hoe sneller u reageert, hoe groter de kans dat u meeprofiteert van de radicale koersstijging of -daling.
 • Download de mobiele app van uw online broker. Op deze manier weet u zeker dat u niets misloopt.

Veel succes met beleggen in Binaire Opties!

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.