Beleggen in goud


Online beleggen in goud

Goud is een product waar veel beleggers op vertrouwen. Dit komt ten eerste doordat goud redelijk   waardevast is. U weet zeker dat het zijn waarde in de toekomst blijft behouden.   Daarnaast is de vraag   naar goud groot. En dat terwijl de goudmijnen langzaam leeg raken. Maar beleggen in goud heeft nóg   een aantrekkelijk voordeel. De waarde is namelijk nooit   afhankelijk van de prestaties van een   bedrijf.   Dit is bij aandelen en obligaties wel anders. In financieel moeilijke tijden investeren veel   beleggers   daarom bij voorkeur in goud.

Hoe komt de goudprijs tot stand?

De hoogte van de goudprijs wordt in feite bepaald door de markt. Er zijn kopers (bieders) en verkopers (laters) die   allemaal een eigen prijs hanteren. Het prijs tussen de gemiddelde bied- en de laatprijs is de   zogenaamde middenkoers. Bij CFD trading wordt de goudprijs vastgesteld aan de hand van deze middenkoers. Wie de goudkoersen enigszins volgt, merkt al snel dat de prijzen behoorlijk fluctueren. De goudprijs   van vandaag kan heel anders zijn dan de goudprijs van morgen. Het is dus altijd verstandig om de meest actuele koersen in de gaten te houden.

Beleggen in goud

Er zijn meerdere manieren waarop u kunt beleggen in goud. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met uw kapitaal een groot aantal gouden munten of goudstaven te kopen. U koopt ze op het moment dat de prijs relatief laag is. Daarna is het wachten tot de koersen gaan stijgen. Als u de munten en goudstaven dan verkoopt, maakt u automatisch winst. Het nadeel van deze constructie is wel dat u een veilige plek nodig heeft om uw goud op te kunnen slaan. Een makkelijkere manier om in goud te handelen, is door online een bewijs van goud te kopen. U krijgt het goud niet in bezit, maar u profiteert wel van de stijgende koersen.

Geld beleggen in goudmijnen

Beleggers kunnen er ook voor kiezen om op een indirecte manier te beleggen in goud. Dit doet u door bijvoorbeeld mijnbouwaandelen te kopen. De koersen van deze aandelen stijgen vaak harder dan de prijs van het goud zelf. Er valt dus sneller winst mee te behalen. De koersen van de mijnbouwaandelen zijn alleen wel afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo speelt de kwaliteit van de bedrijfsvoering onder ander een grote rol. Laat u dus altijd goed voorlichten voor u in mijnbouwaandelen gaat beleggen.

Hefboomconstructie bij online beleggingen

Belegt u via een CFD-broker in goud? Dan kunt u gebruik maken van de hefboomconstructie. De hefboom is een simpele manier om met uw geld méér goud te kopen dan dat uw kapitaal toelaat. Stel de hefboom van goud is 1:10. Met een inleg van 1000 euro krijgt u dan (1000 x 10) voor 10.000 aan goud. Omdat u op deze manier met méér geld belegt, krijgt u uiteindelijk ook een hoger rendement. Mits de goudprijs stijgt natuurlijk.

Profiteer van de gunstige goudprijzen

Goud is een betrouwbaar product om in de beleggen. En de afgelopen 15 jaar is de waarde van goud behoorlijk gestegen. In 2012 stond de goudprijs zelfs historisch hoog. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek, waarin de goudprijs van de afgelopen 40 jaar staat verwerkt:

De gunstige goudprijzen zijn waarschijnlijk een gevolg van de economische crisis. Hierdoor is de vraag naar waardevaste grondstoffen (zoals goud dus) gestegen. Veel beleggers vragen zich af of de goudprijs inmiddels definitief over zijn hoogtepunt heen is. Vanaf 2013 zijn de prijzen immers weer langzaam aan het zakken. Toch is het lastig te voorspellen of deze trend zich voortzet of dat de goudprijs in de nabije toekomst weer gaat stijgen.


CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.