Risicowaarschuwing


WEES U BEWUST VAN DE RISICO’S BIJ BELEGGEN

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Hier moet iedere belegger zich goed bewust van zijn. U weet van tevoren nooit zeker of de koersen gaan stijgen of dalen. Dit maakt het beleggen ook zo interessant. Over het algemeen geldt dat een risicovolle belegging het meeste rendement oplevert. Hoe risicovol een belegging is, wordt onder andere bepaald door resultaten uit het verleden. Toch zegt dat niet alles. Want misschien beschikt u wel over informatie dat de koersen binnenkort weer gaan stijgen. Uiteraard lijdt u pas echt verlies op het moment dat u de aandelen, opties of CFD’s verkoopt. Maar bent u bereid om dat risico te nemen?

Risico’s bij het beleggen in CFD’s

Op Onlinebeleggen.nl hebben we het regelmatig over beleggen in CFD’s. Dit is dan ook één van de meest voorkomende beleggingsvormen bij online brokers. Bij beleggen in CFD’s loopt u echter wel extra veel risico. Dit komt door de veelgebruikte hefboomconstructie. En hoe groter de hefboom, hoe meer risico u loopt. U belegt immers met meer geld dan u zich kunt veroorloven. Door het grote risico is deze vorm van beleggen alleen geschikt voor kortetermijnbeleggers. Op korte termijn zijn de risico’s namelijk veel beter te overzien.

Als u pech heeft, kunt u bij CFD beleggingen de volledige initiële inleg verliezen. U moet het eventuele verlies dus wel kunnen dragen. Een goede belegger is altijd voorzichtig en neemt geen onverantwoorde risico’s.

Vergeet ook de kosten niet!

Bij online beleggen draait het allemaal om winst, verlies en het beperken van de risico’s. Toch moet u niet vergeten dat CFD trading ook de nodige kosten met zich meebrengt. Zo zijn er een aantal brokers die een vaste commissie vragen. Anderen rekenen juist weer kosten voor elke transactie. Lees de voorwaarden dus altijd goed door voor u start met beleggen. Op deze manier weet u precies waar u aan begint.

Meer informatie over risico’s van beleggen?

Voor meer informatie over beleggen en de bijbehorende risico’s verwijzen wij u graag door naar de officiële website van de AFM. De afkorting AFM staat voor Autoriteit Financiële Markten en is de officiële Nederlandse beurswaakhond.

Ga hier naar de website: http://www.afm.nl

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.