Beleggen in CFD


Online beleggen in CFD

Wie voor het eerst online gaat beleggen, komt al snel de term CFD tegen. CFD (oftewel Contract For Difference) is een beleggingsinstrument waarbij u een samenwerking aangaat met de online broker. Op deze manier kunt u eenvoudig handelen in aandelen, valuta, grondstoffen of andere beleggingsproducten. Voor onervaren beleggers kan handelen in CFD’s behoorlijk ingewikkeld klinken. Maar in de praktijk valt dat wel mee. Zodra u de basisprincipes begrijpt, merkt u dat deze vorm van beleggen eigenlijk veel eenvoudiger is dan traditioneel beleggen. Onlinebeleggen.nl legt de basisprincipes graag uit.

Hoe werkt beleggen in CFD’s?

Bij beleggen in CFD’s gaat u een contract aan met de online broker. In uw opdracht koopt óf verkoopt de online broker een bepaald product, zoals aandelen, valuta of grondstoffen. Hoeveel winst of verlies u maakt, hangt af van het koersverschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs. Bij beleggen in CFD’s bent u geen moment de echte eigenaar van het beleggingsproduct. Dit houdt de kosten laag. De CFD-constructie maakt beleggen dus toegankelijk voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Lees ook: Hoe beperkt u het risico bij beleggen in CFD

Beleggen in CFD’s: wat zijn de voordelen?

Er zitten veel voordelen aan beleggen in CFD’s. Denk maar aan:

  • De kosten liggen een stuk lager dan bij een reguliere broker
  • U kunt beleggen met een klein vermogen
  • U kunt uw vermogen vermenigvuldigen dankzij de hefboomconstructie

Gevoelsmatig is beleggen in CFD’s weinig anders dan wanneer u echte aandeel Shell of Air France-KLM koopt. De koersen zijn immers precies hetzelfde en aan het einde van het jaar ontvangt u ook nog eens dividend. Niet vreemd dus dat steeds meer mensen kiezen voor beleggen in CFD’s.

Beleggen met de hefboomconstructie

De handel in CFD’s staat bekend om de hefboomconstructie. De hefboom is unieke in de online beleggingswereld. Het voordeel van de hefboomconstructie is dat u met een relatief laag bedrag kunt beleggen. Uw geld wordt namelijk vermenigvuldigd door de online broker. De hefboom is te herkennen aan het verhoudingsgetal, zoals 1:20 of 1:50. Als u 1000 euro belegt met een hefboom van 1:50 dan kunt u in feite met 50.000 euro beleggen. Zelfs met weinig vermogen valt er dus veel winst te behalen.

24option als online broker

Beleggen in CFD’s gaat via een online broker. In Nederland zijn er tal van brokers te vinden, waarvan24option misschien wel de bekendste is. 24option biedt haar klanten goede voorwaarden. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen maandelijkse kosten te betalen. Alleen als u in de nachtelijke uren de aandelen open heeft staan, wordt er een klein percentage van uw saldo afgetrokken.

Voor u echt gaat handelen is CFD’s, is het verstandig om te oefenen. Beginnende beleggers kunnen bij gratis een 24option oefenaccount openen. Bent u klaar om over te schakelen naar een echte rekening? Dan doet u dit eenvoudig vanuit het demo-account naar een echt geld rekening. Hierop kunt u vervolgens bij 24option starten met beleggen. Je ontvangt daarbij via onze website Onlinebeleggen.nltijdelijk een exclusieve beleggingscursus bij 24option t.w.v. 399 euro. Zo maak je direct een goede start in de beleggingswereld.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen

toggle off
Gokreclame uitschakelen.