Zorgen over Duitse auto-industrie


Vele experts hebben de laatste tijd hun zorgen geuit over de Duitse auto-industrie. Het dieselschandaal bij Volkswagen woekert nog steeds voort en daarnaast blijven de geruchten over kartelvorming en prijsafspraken van de grote merken in het autoland bij uitstek ook nog steeds doorgaan. Tot dusverre hebben de koersen op de beurs van de grote namen nog niet echt geleden onder deze calamiteiten. Zelfs de koers van Volkswagen heeft zich na een eerdere daling weer redelijk hersteld. Nu is er echter een natuurkundige met een zeer bekende naam die ook haar zorgen uit over de toekomst van deze voor Duitsland zo belangrijke sector.

Angela Merkel vreest dat Duitse auto-industrie de boot gaat missen

Wellicht is het velen ontgaan dat Merkel niet alleen een succesvol politica is, maar ook natuurkunde heeft gestudeerd. Vlak voordat de internationale autobeurs in Frankfurt opengaat, heeft Merkel een podcast uitgebracht, waarin ze haar zorgen uit over de technische ontwikkelingen in Duitsland. Volgens haar is men vooral in China al veel verder als het gaat om het toepassen van alternatieve energiebronnen. In Duitsland lijkt de ontwikkeling van de elektrische auto momenteel even stil te staan. Er is geen breed aanbod en ook op het gebied van de infrastructuur loopt men achter. In de steden is er nauwelijks aandacht voor punten waar accu’s kunnen worden opgeladen.

Merkel ziet met haar natuurkundige achtergrond ook nog andere mogelijkheden dan uitsluitend de accu. Zij denkt dat wellicht brandstofcellen of synthetische brandstoffen een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de ontwikkeling van een alternatieve brandstof voor auto’s. Bij de aanstaande opening van de autobeurs in Frankfurt, die door Merkel zal worden gedaan, zal er echter vooral worden gesproken over het dieselschandaal. Juist door dat schandaal zijn er op veel plaatsen discussies over rijverboden in grote Duitse steden om de gezondheid van de burger te beschermen. Om rijverboden te voorkomen zou een snelle ontwikkeling van schone auto’s in het land ook een grote bijdrage kunnen leveren. Tot op heden heeft de auto-industrie nog niet gereageerd op de woorden van de Bondskanselier.

Hoe denkt u als belegger over de toekomst van de auto-industrie?

Op vele beurzen zult u grote bedrijven vinden die zich met de productie van auto’s bezighouden. Natuurlijk kunt u in Duitsland terecht voor de iconische merken Mercedes, BMW en Volkswagen. Denkt u dat de opmerkingen van Angela Merkel ervoor zullen zorgen dat deze toppers weer in het juiste spoor terechtkomen of denkt u dat de Chinezen hen zullen overvleugelen? Met hefboom kan een juiste visie een uitstekend rendement opbrengen.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen