Beleggers vinden beleggen in grondstoffen weer interessant, waarom?


De laatste tijd ontwikkelt zich een nieuwe trend in beleggingsland, terug van weg geweest, het beleggen in grondstoffen. Onze partnerbroker Markets.com biedt de mogelijkheid aan beleggers om hier ook van te profiteren. Daarom staan we vandaag stil bij enige relevante ontwikkelingen in de beleggersmarkt voor grondstoffen, commodity’s genoemd.

Oliehandel blijft interessant

Nadat de olieprijzen de afgelopen tijd bleven kelderen is de markt zich aan het herstellen. Daar waar bij olie automatisch aan het Midden-Oosten wordt gedacht is dit keer Amerika de drijvende kracht. De voorraden in Amerika namen namelijk sterk af (met 3,4 miljoen vaten) in de afgelopen week. Omdat analisten juist een toename hadden verwacht wordt de vraag groter dan voorzien en daardoor heeft men alvast een voorschot op het prijseffect kunnen waarnemen. De oorzaken voor de teruglopende voorraad waren de branden in Canada en de achterblijvende export vanuit Nigeria. Ook is Amerika bekend om het opslaan van schalieolie, maar door de lage prijzen is daarin de laatste tijd minder geïnvesteerd waardoor ook hier de productie achterbleef.

Inmiddels voorzien analisten voor de toekomst een verdere koersstijging van de olieprijs van meer dan 30% doordat de tekorten oplopen. Daarom lijkt, nu het laagste punt in jaren gepasseerd is en er een stijgende trend is waar te nemen, het moment aangebroken om in olie te investeren en te speculeren op een flinke koersstijging tussen nu en eind 2017. De optiemarkt lonkt (nog).

Gezondheidswaarschuwing: er heerst weer goudkoorts

Zelfs in de reguliere media adviseren sommige kranten aan de lezers om het geld van de bank te halen en thuis op te bergen in een kluis. Dit hoeft niet want beleggen biedt meer rendement. Dat de Europese centrale banken door de negatieve rente de bank steeds minder aantrekkelijk maken (en sparen wellicht zelfs wel geld gaat kosten) is echter een feit. Daarbij blijven diezelfde centrale banken meer geld in omloop brengen, dus het Europees inflatiespook ligt weer op de loer. Beleggers zijn dus op zoek naar een alternatieve valuta/waarde die wel redelijk stabiel en waardevast is.

Een derde factor is dat de financiële markten de afgelopen tijd erg onrustig waren. Dit zorgt ervoor dat de meer behoudende belegger op zoek is naar rust en zekerheid over de waarde van zijn beleggingen. Door de twee eerder genoemde factoren is het klimaat voor investeren in goud erg gunstig en lijkt de waardeontwikkeling ook stabiel.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen