Beleggen in Bitcoin: De Bitcoin krijgt weer een boost


De bitcoin ging op 25 mei door zijn dak en bereikte een koers van $ 2.700. Hierdoor maakt de munt in absolute cijfers in 2017 de beste periode door sinds de introductie daarvan. Waar in ons vorige artikel over de bitcoin nog de vraag werd gesteld wie zijn volledige vermogen zou durven te beleggen in deze cryptomunt, is het antwoord inmiddels gegeven en het leverde een forse stijging op in een toch al volatiele periode.

McAffee, omstreden, verguisd en bewonderd

John McAffee was de oprichter en eigenaar van het bekende bedrijf dat wellicht ook uw computers beschermt tegen virussen en andere bedreigingen. Dat bedrijf is inmiddels overgenomen door Intel en alleen de naam van het beveiligingssoftwarepakket herinnert nog aan John McAffee. Diens leven doet wel eens aan een film denken en dat zal binnenkort ook een feit worden, omdat Hollywood niemand minder dan Johnny Depp heeft bereid gevonden een hoofdrol te spelen in een dergelijke film. De ICT-goeroe ging vluchtte eerder naar Belize omdat hij door de autoriteiten werd verdacht van moord. Op andere gebieden is hij op zijn minst controversieel te noemen. Op 25 mei 2017 kondigde McAffee aan dat hij zijn hele vermogen heeft belegd in de bitcoin (en vergelijkbare munten). Nooit te beroerd tot een bijzondere uitspraak meldde hij dat ‘deze munt onmogelijk een bubbel kan zijn.’ Hij hoopt zijn rijkdom te vergroten door zijn bedrijf MGT Capital te laten uitgroeien tot het grootste bitcoin-mijnbedrijf ter wereld. Nieuwe bitcoins kunnen uitsluitend ontstaan door die te ‘mijnen’ met een computer. Dat dit niet eenvoudig is en tijdrovend mag blijken uit het feit dat MGT Capital ongeveer 1.000 nieuwe en snelle computers zal aanschaffen die 24/7 niet anders zullen doen dan mijnen. Hiermee hoopt McAffee het aantal nieuwe bitcoins dat zijn bedrijf creëert te verhogen van ongeveer 100 naar 225 in de maand. De techno-ondernemer is ervan overtuigd dat er een standaard zal komen voor een cryptomunt en dat die wereldwijd zal worden gelegaliseerd. Tot op heden heeft de bitcoin die status nog niet.

Beleggen in Bitcoin, alles of niets?

Gelet op de spectaculaire ontwikkeling van de cryptomunt lijkt het logisch dat er binnenkort meer duidelijkheid zal moeten komen. Wordt de bitcoin de standaard en is er een land dat tot legalisering overgaat? Dat zou de koers natuurlijk nog meer doen stijgen. Of zal er een (nieuwe) tegenslag zijn en zit er veel te veel lucht in de huidige koers. U kan hierop met een derivaat met hefboom inspelen. Kies wel altijd voor de juiste en betrouwbare broker.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen