Tijd voor een correctie van ASML?


ASML is een bedrijf waar Nederland trots op kan zijn en een echte beursparel in de AEX. Door gebruik te maken van hoogwaardige technologie is deze producent van machines, die klanten gebruiken voor het maken van chips voor elektronica,  marktleider op dit gebied. De allernieuwste machines die gebruikmaken van EUV-technologie lopen zo ver vooruit op hetgeen de concurrenten kunnen maken dat ASML op dit terrein momenteel een monopolie heeft. Het bedrijf uit Veldhoven weet de knapste koppen ter wereld te binden en kan ook voor nabije toekomst de concurrentie waarschijnlijk wel voorblijven. De afgelopen 10 jaar is de koers van het aandeel dan ook met een factor 15 gestegen en het is daarmee een van de weinige superaandelen in de AEX.

Bedrijfscijfers vielen tegen

Uit de bedrijfscijfers van het 3e kwartaal 2017 was af te lezen dat de men voor het volgende kwartaal minder positief is dan de analisten hadden verwacht en omdat alles natuurlijk draait om de toekomstige resultaten kreeg het aandeel een flinke tik op de dag van bekendmaking van deze verwachting. Deze correctie was echter maar van zeer korte duur. Binnen een paar dagen herstelde de koers zich weer en het aandeel lijkt op weg naar verdere hoogtepunten.

Eigenlijk is het logisch te veronderstellen dat er nog meer te verwachten valt van deze topper uit Veldhoven. Maar ieder aandeel kent nu eenmaal een golfbeweging en het is daarom ook verstandig om erop te rekenen dat er binnenkort een tegenreactie moet komen op de forse stijging die de koers heeft laten zien. Het niveau waarop de koers nu is beland van rond de € 150 lijkt een mooi moment om in te spelen op een eventuele en tijdelijke daling. Het is natuurlijk mogelijk om gebruik te maken van derivaten met hefboom om een bestaande positie in dit aandeel te beschermen. Maar uiteraard is een nieuwe positie geheel gericht op een tijdelijke terugval ook mogelijk. Voor beleggers met een avontuurlijk karakter die graag inspelen op korte-termijnontwikkelingen is het gebruikmaken van CFD misschien een ideale optie om te kunnen profiteren van een dip in het euforisch sentiment dat de koersvorming van ASML momenteel beheerst. Voor de langere termijn verwachten de experts overigens dat koers van het aandeel nog grote hoogte zal bereiken.

Bent u op zoek naar een betrouwbare online broker met een groot assortiment in producten met hefboom? Op deze site zijn er een aantal opgenomen.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen