Tegenslag voor bitcoin in de VS


Er was al maandenlang hoopvol naar uitgekeken: de aanvraag van een indextracker op de bitcoin. Dit keer waren het de beroemde broers Winkelvoss, bekend omdat ze zichzelf zien als de echte oprichters van Facebook. Inmiddels hebben ze ook een naam opgebouwd als investeerders in tech op de beurs. Om een indextracker van de grond te krijgen, werkten ze samen met de Chicago Board Options Exchange. Op deze beurs kunnen al wel futurecontracten worden uitgeoefend op de bitcoin. Maar de uitspraak van de Amerikaanse beurswaakhond werd weer een deceptie.  Voor de derde achtereenvolgende keer werd een indextracker op de bitcoin afgewezen.

‘Fraudegevoelig’

Met name de argumenten die de SEC hanteerde waren reden voor somberheid op de markt voor cryptomunten. Net als de twee vorige aanvragen werd er gewezen op een technisch onvoldoende aanvraag. Ook werd de munt fraudegevoelig genoemd met verwijzing naar de recente hacks van cryptoplatforms.

Na het bekend worden van de uitspraak van de SEC zakte de bitcoin snel met $ 400 . Ook de andere bekende cryptomunten zoals de ether, de ripple en de xrp daalden, in navolging van de bitcoin.

Voor de bitcoin was het met name een bitter gelag, omdat de cryptomunt aan een nieuwe opmars bezig leek. De laatste twee weken voor 29 juli was de munt ongeveer 30% gestegen. Ook de afgelopen maand werd per saldo een winst geboekt van 40%. Na het voorlopig hoogtepunt van $ 19.000 eind 2017, werd er in juni van dit jaar een niveau van $ 5.900 aangetikt.

Volgens een aantal marktexperts ziet de toekomst van de cryptovaluta er nu weer somber uit.

Wat is het belang van een indextracker?

De bitcoin zelf heeft momenteel een marktwaarde van circa $ 130 miljard. De tweede munt in omvang, de ether, volgt met een bedrag van $ 50 miljard. Toch zijn de crypomunten nog niet opgenomen in de beleggingsportefeuilles van de grote beleggers in de VS. Hiertoe is goedkeuring van het product in de vorm van een indextracker noodzakelijk en daarmee goedkeuring door de SEC. Als dat zou lukken, verwachten experts een forse koersstijging en een duidelijker positie van de cryptomunten in de financiële wereld.

Voorlopig lijkt het wachten op de vierde poging om de bitcoin in een indextracker vast te leggen.

Cryptomunten tonen ook dit jaar weer een grote volatiliteit en zijn dus ook interessant voor avontuurlijke particuliere beleggers. Wilt u met hefboom beleggen in de bitcoin of een van de andere cryptomunten? Op deze site vindt u daartoe een aantal betrouwbare online brokers.  

 

 

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen