Sukkellijst ontdekt


Als particuliere belegger komt u ze vast regelmatig tegen: advertenties die u een advies, boek of rapport aanbieden ten behoeve van het beleggen. Uiteraard is het in eerste instantie gratis en het enige wat u hoeft te doen is uw adresgegevens en een telefoonnummer door te geven. Vaak zijn de advertenties wat ze lijken te zijn en krijgt u een item toegestuurd met de optie om te kiezen voor betaalde producten. Soms is het doel meer duister: uw telefoon nummer komt terecht op een lijst om gebruikt te worden voor beleggingsfraude via een boilerroom. Deze lijsten worden ook wel sukkellijsten genoemd.

AFM waarschuwt 2.500 particuliere beleggers

Dit soort lijsten zijn voor de potentiële oplichters natuurlijk zeer waardevol omdat iemand die interesse heeft getoond voor een advertentie over beleggen precies tot de doelgroep behoort. Bij een internationaal onderzoek is een dergelijke lijst gevonden met daarop ook 2.500 particuliere beleggers in ons land. De AFM heeft iedereen die op de lijst was opgenomen een waarschuwing gestuurd om extra voorzichtig te zijn. Het feit dat deze lijst is ontdekt wil niet zeggen dat de betrokkenen niet langer risico lopen. Op de lijst terechtkomen kan op diverse manieren en daarvoor hoeft u beslist geen ‘sukkel’ te zijn, maar van een dergelijke lijst afkomen is vrijwel onmogelijk.

Hoe werkt een boilerroom?

Een boilerroom draait om verkooptalent en is voortgekomen uit de typisch Amerikaanse manier van beleggen. Als particulier wordt u gebeld door iemand die perfect in staat is om uw aandacht te trekken als u interesse heeft in beleggen. Tenslotte wil iedere belegger wel een keertje scoren met een bijzonder aandeel dat een topper blijkt te zijn. Indien u bij het naar de beurs gaan van Amazon een klein bedrag had geïnvesteerd zou u vandaag de dag rijk zijn geweest ( of nog rijker uiteraard). Een dergelijke kans wordt u nu geboden, exclusief voor u. Veel mensen die dachten nooit in een dergelijke truc te zullen trappen zijn inmiddels een illusie armer evenals een flinke som geld. Het is geen kwestie van zwakte om u te laten overtuigen door een professional die precies weet wat hij of zij doet en probleemloos uw karakter in een schijnbaar gezellig praatje kan blootleggen.

Kansen op succesvolle beleggingen worden echter nooit telefonisch aangeboden en laat u ook niet misleiden door namen die erg lijken op bekende bedrijven in de sector. Beleggen doe je bij betrouwbare, online brokers op deze site.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen