Spannende week voor de AEX


Deze week zal wellicht de richting worden bepaald die de AEX het eerste kwartaal van 2019 zal kiezen. Zoals altijd zullen de berichten uit de VS hier een belangrijke rol in gaan spelen. Trump lijkt door een deal de shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten voor een periode van 3 weken te hebben opgeheven. Pikant in het besluit is dat er daarbij geen financiële middelen zijn vrijgemaakt voor de grensmuur tussen de VS en Mexico. Met de bekende hardnekkigheid die we inmiddels gewend zijn van de huidige Amerikaanse president leek het erop dat hij alle andere zaken afhankelijk zou maken van deze kwestie. Maar in ieder geval zullen de beursbedrijven in Amerika opgelucht zijn geweest over de overeenkomst. Ook aan de overzijde van de oceaan zijn overheidsdiensten toch beslist noodzakelijk om door te gaan met business as usual. Woensdag 30 januari 2019 komt er weer een besluit van de FED over de renteontwikkeling en daar wachten de experts op voordat ze een verwachting uitspreken voor de ontwikkeling van de beurzen in het prille begin van 2019.

Online beleggen bij Markets.com

Veel cijfers in Amsterdam

Het cijferseizoen is alweer een tijdje aan de gang en deze week zijn er een aantal belangrijke fondsen in de AEX aan de beurt. Ahold Delhaize was de eerste die de boeken opende en de resultaten waren goed, zoals eerder verwacht. De koers van het aandeel reageerde dan ook nauwelijks na openen van de beurs op maandag. Shell is een van de bedrijven die later deze week aan de beurt komt en zoals gebruikelijk is de ontwikkeling bij deze zwaargewicht ook van invloed op de koers van de AEX. Gelet op het volatiele verloop van de olieprijs in het laatste kwartaal van 2018 zijn de verwachtingen voor de winst van Shell verdeeld. Verder komen deze week ook andere belangrijke fondsen, zoals Unilever, KPN en Philips aan de beurt.

De bijzonderheden in de rest van Europa

In Groot-Brittannië zijn de ogen gericht op Tesco. Deze supermarktketen zou volgens krantenberichten bijzonder fors gaan bezuinigen op het personeel. Waar insiders eerder dachten aan enkele honderden tot duizend banen, wordt nu gesproken over een aantal van 15.000. Deutsche Bank heeft het al lange tijd moeilijk. Maar volgens ingewijden zal er binnenkort weer een forse investering komen uit Qatar. Ook eerder namen andere banken uit Qatar een belang in deze grote Duitse bank.

Wilt u (eventueel met hefboom) nieuwe posities innemen voor 2019, doe dat dan via de betrouwbare online brokers op deze site.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen