Samsung is somber over de toekomst


Wist u dat Samsung de grootste producent is van smartphones, chips en televisies? De kwartaalcijfers van deze technologiegigant waren weer indrukwekkend.  Bij een omzet van ongeveer € 50 miljard liet het concern een operationeel resultaat zien van € 11 miljard. Tussentijds worden geen gegevens verstrekt over de nettowinst. De omzet is daarmee 5% lager dan vorig jaar. En daar zit de pijn bij Samsung. Na vele jaren van forse groei lijkt het tempo eruit en is de groei van het resultaat lager dan men gewend was.

Concurrentie op het gebied van smartphones

De chips doen het bijzonder goed bij Samsung. Men verwacht het zevende recordkwartaal op een rij te kunnen realiseren. Bij de televisies gaat het naar verwachting, al is dat minder spectaculair dan bij de chips. Het probleem zit vooral bij de mobieltjes en de bedreiging komt van twee kanten. Het huidige paradepaardje de Samsung S9 Plus loopt qua verkopen achter bij de iPhone8 van de grote concurrent Apple. Samsung is al jaren gewend om de nummer 1 in verkopen te zijn op het gebied van de modernste smartphone. Het merk is ook het enige dat soms de draak durft te steken met de technologie van Apple. Maar de bedreiging komt nu ook van goedkopere merken, zoals Xiamo en Huawei. Vooral in grote markten als China en India lijken consumenten nu bereid deze merken te kiezen in plaats van de grote 2 als het gaat om moderne mobieltjes.  

Gelooft u in een herstel van Samsung?

Het Zuid-Koreaanse Samsung bestaat al sinds 1938. De naam betekent ‘3 sterren’, maar belangrijker is dat het een van de meest waardevolle merknamen ter wereld is. Al sinds het eind van de vorige eeuw komt Samsung permanent voor in de top 20 als het gaat om bekende merknamen. Als chipfabrikant is Samsung de nummer 2 en hoeft het alleen Intel voor zich te dulden op het wereldtoneel.

Het zal voor Samsung een spannende tijd worden op het gebied van de smartphones met de Samsung Galaxy S10. Traditioneel zal dit model in de maanden februari of maart van 2019 worden gepresenteerd. Het gonst nu al van de geruchten wat Samsung zal doen om de tegenvallende verkopen van de S9 goed te maken. Een van de meest opvallende geruchten is dat experts denken dat Samsung met een opvouwbaar scherm zal komen in de S10. De technologie bestaat al, maar het is nog niet bekend of Samsung die betaalbaar kan maken in een smartphone. De eerste fabrikant die dat gaat lukken, zal daar ongetwijfeld mee scoren!

Denkt u dat de bloeitijd van Samsung voorbij is of dat de S10 alles zal veranderen? Een aantal betrouwbare online brokers waar u een positie kunt innemen, vindt u op deze site.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen