DEGIRO

Website www.degiro.nl
Gereguleerd door Autoriteit Financiële Markten (AFM)
Sinds 2013
Taal Nederlands
Hoofdkantoor Amsterdam
Storten iDEAL, Bankoverschrijving
Min. storting €0,01
Uitbetalingstermijn Binnen 1/3 werkdagen
 • Populaire broker in Nederland
 • Beleggen tegen lage tarieven
 • Gebruiksvriendelijk beleggingssite
 • Online beleggen bij DEGIRO

  DEGIRO is een online broker voor particuliere beleggers en biedt een gebruiksvriendelijk en zeer toegankelijk beleggingsplatform voor online beleggen. In 2013 werd online broker DEGIRO in Nederland gelanceerd en sindsdien mag het bedrijf zich – in bijzonder korte tijd – onder de grootste Nederlandse online brokers scharen. Beleggen bij DEGIRO is in Nederland populair, wat mede komt door het overzichtelijke platform waarbij toegankelijkheid ‘key’ is, met een combinatie van bijzonder lage tarieven en transactiekosten voor beleggen. Maar zijn ze geschikt voor jouw toekomstige beleggingen en welke beleggingsopties biedt deze broker mij als klant? En zijn ze betrouwbaar als beleggingssite? In onze DEGIRO review duiken we dieper in op al deze vragen en wordt deze online broker breed uitgemeten.

  Openen van een DEGIRO beleggingsrekening

  Wanneer je besluit te gaan online beleggen bij DEGIRO dien je een account te registreren bij de online broker. Dit account is jouw persoonlijke omgeving en dient als beleggingsrekening waarop je alle zaken en statistieken m.b.t. beleggen kunt gaan volgens. Het openen van een rekening gaat in eenvoudige en overzichtelijke stappen en is volledig online en zonder verder papierwerk uit te voeren.

  DEGIRO Basic of Custody-account

  Bij het openen van een beleggingsrekening op DEGIRO krijg je als klant twee opties aangeboden. De twee keuzeopties zijn: ‘Basic-account’ of ‘Custody-account’. Het verschil tussen deze twee accounts zit hem in het uitlenen van effecten aan derden bij short-selling transacties. Een Custody-account staat het uitlenen van effecten niet toe, maar levert als gekozen account wel direct beperkingen op. Het is bij een Custody-account niet mogelijk om middels hefboomwerking, debet-effecten of handel-derivaten te handelen. Bij het kiezen voor een Basic account worden deze opties je wel geboden en heb je een breder palet aan beleggingsmogelijkheden. Bovendien kan je met een Basic-account naar de accounts (Active en Trader) gaan waar je kunt beleggen met leverage, short, derivaten. Let op: de keuze bij de twee accountopties is later niet meer te wijzigen.

  Na de registratie wordt je gevraagd jouw identiteitskaart of paspoort ter verificatie te uploaden. Vervolgens dien je ook ter verificatie het minimale vereiste bedrag van €0,01 naar je beleggingsrekening over te maken. DEGIRO controleert aan de hand deze transactie of jouw opgegeven naam en gegevens overeenkomen met het bankrekeningnummer. Doorgaans zal DEGIRO binnen 48 uur uw beleggingsrekening met volledige toegang activeren en staan gestorte bedragen binnen dit zelfde termijn op je rekening. Je hebt nu volledig toegang tot je beleggingsrekening en het beleggen bij DEGIRO kan beginnen!

  ” Online beleggen bij DEGIRO geeft je toegang tot meer dan 50 beurzen wereldwijd ”

  Toegang tot ’s werelds grootste beurzen 

  Beleggen bij DEGIRO geeft je toegang tot meer dan 50 beurzen wereldwijd, welke verspreid zijn over 30 landen. Hierbij kan je handelen in aandelen van Europese markten of aandelen uit de Amerika en andere continenten. Beleg bij DEGIRO op ’s werelds bekendste beurzen zoals Nasdaq, London Stock Exchange, NYSE en uiteraard ook Euronext Amsterdam. DEGIRO biedt daarbij op het beleggingsplatform genoeg mogelijkheden om direct te handelen in de AEX tegen zeer lage tarieven. Al met al weet deze broker een zeer compleet aanbod in handelsmogelijkheden te bieden wat wij als zeer positief ervaren.

  Beleggingsmogelijkheden en producten

  Met jouw DEGIRO beleggingsrekening kan je in veel verschillende producten handelen. Zo biedt de broker jou mogelijkheden voor beleggen in:

  • Aandelen
  • ETF’s
  • Fondsen
  • Currencies
  • Hefboomproducten
  • Obligaties
  • Opties
  • Futures

  Zoals je ziet biedt het online handelsplatform een breed aanbod in keuze aan financiële instrumenten en beleggingmogelijkheden.

  Jouw beleggingsvermogen is gescheiden van DEGIRO.

  DEGIRO heeft een apart bewaarbedrijf dat het vermogen van zijn beleggers beheert. Het vermogen is daarmee gescheiden van DEGIRO. Jouw beleggingsvermogen loopt zo geen risico bij een eventueel faillissementen en bent hierdoor als belegger beschermd voor mogelijke financiële toestanden of andere perikelen vanuit de betreffende broker zelf. Wettelijk is geregeld dat beleggingsinstanties vermogen van beleggers middels ‘vermogensscheiding’ apart dienen onder te brengen bij een apart bewaarbedrijf. Men kan hierdoor dus geen aanspraak maken op jouw beleggingsvermogen mochten er zich zaken voordoen zoals een faillissement. Je kunt hierdoor dus veilig online beleggen bij DEGIRO, met al je beleggingen, inclusief je geldmarktfonds, onder beheer van een apart bewaarbedrijf. Bij DEGIRO geniet je dus ten alle tijden van bescherming over jouw vermogen. Wel zo’n veilig en prettig idee!

  Stel je vraag aan de Nederlandse klantenservice

  DEGIRO is als online broker dan wel actief in 18 verschillende landen, maar biedt voor Nederlandse beleggers een volledig Nederlandse website en heeft daarbij een kantoorvestiging in Amsterdam. Bij DEGIRO staat klantvriendelijkheid voorop. Dat is wel te zien aan de behulpzame en professionele klantendienst van deze online broker. Logischerwijs biedt DEGIRO zijn klanten dan natuurlijk ook een Nederlandstalige klantenservice. De snelste manier om antwoord te krijgen, is door te bellen met het telefoonnummer 020 535 3496. Op werkdagen kan dit tussen 08.00 uur en 17.30 uur en zitten er Nederlandstalige helpdeskmedewerkers voor je  klaar. In de avond tussen 17.30 uur en 22.00 uur zijn de Engelstalige medewerkers ook gewoon aanwezig en wordt je verzocht via +45 89 88 62 81 contact met de klantenservice op te nemen.

  DEGIRO is overigens niet alleen telefonisch te bereiken en kan je ook benaderen via e-mail. Je doet dit door een e-mail te sturen naar: [email protected], waarbij een medewerker zo spoedig mogelijk contact met je opneemt. Doorgaans gebeurt dit binnen één werkdag. Ook kan je met een vraag of bij onduidelijkheden eerst het helpcenter op degiro.nl raadplegen. Hier zijn de meest voorkomende vragen namelijk uitgebreid toegelicht waardoor je mogelijk snel tot een antwoord komt. En heb je vragen over het beleggingsplatform van DEGIRO of algemene beleggingsinformatie? Dan kan je terecht in het kenniscentrum op degiro.nl. Op dit gedeelte van de website is in een overzichtelijke kennisbank-omgeving vrijwel ieder aspect voor beleggen breed uitgemeten. Zoals je ziet biedt DEGIRO genoeg mogelijkheden tot het beantwoord krijgen van al je vragen. Voor je het weet is je probleem opgelost en kun je weer verder met wat je het liefste doet: online beleggen!

  Ons eindoordeel over beleggen bij DEGIRO

  Online broker DEGIRO biedt een geweldig platform voor online beleggen en scoort op ieder vlak een ruime voldoende. De laagdrempeligheid op het beleggingsplatform is prettig voor beginnende beleggers, maar tegelijkertijd zal de meer ervaren belegger bij DEGIRO ook genoeg mogelijkheden kunnen ontdekken in het aanbod voor beleggen en beleggingsopties. Waar DEGIRO zich als broker goed mee weet te onderscheiden zijn de laag gehanteerde tarieven bij transacties. Hier zien we echt significante verschillen wanneer we kijken naar andere beleggingspartijen. Zo kunnen de transactiekosten in verhouding tot concurrenten soms wel een besparing van meer dan 60% opleveren (bron: DEGIRO-tarievenpagina). Dit maakt de afweging voor beleggen bij DEGIRO op dit gebied al direct een interessante keuze.

  Met toegang tot meer dan 50 beurzen wereldwijd en tal van beleggingsproducten en opties lijkt DEGIRO over een brede linie beleggers een goed aanbod te kunnen voorschotelen. De betrouwbaarheid wordt versterkt door een AFM regulatie. Ook de Nederlandstalige klantenservice die op werkdagen goed te bereiken is en een gevestigd kantoor in Amsterdam geeft een prettig gevoel als Nederlandse belegger en vinden wij een groot pluspunt. Al met al zijn wij enthousiast over DEGIRO als broker en is het beleggingsplatform een absolute verrijking voor online beleggen in Nederland.


  Populair bij online beleggen

  toggle off
  Gokreclame uitschakelen.