LVMH, luxe met hoofdletters


Als er onzekerheid is over de economische ontwikkelingen in de wereld kijken beleggers ook vaak naar het luxe segment omdat de echte rijken in de wereld immers niet hoeven te bezuinigen. Louis Vuitton Moët Hennessy is wellicht het bekendste luxeconcern ter wereld. Het bedrijf heeft vele bekende merken in bezit zoals al uit de naam blijkt. Hier horen verder ook toppers als Dior en Sephora toe. In 2011 nam het voor vele miljarden ook het Italiaanse Bulgari over, een juwelier met grote naam. Al lange tijd is LVHM op zoek naar uitbreiding in de VS en daar hoort natuurlijk een merk bij, dat moet klinken als een klok. Inmiddels heeft het bedrijf bevestigd dat het overlegt over een overname en de naam mag er zijn: Tiffany

Online Beleggen Markets

Breakfast at Tiffany’s

Deze film met Audrey Hepburn in de hoofdrol is een echte klassieker uit 1961. En hoewel de inhoud weinig mensen zal zijn bijgebleven geldt dat wel voor de juwelen van Tiffany. De bekendste winkel van Tiffany is gevestigd op Fifth Avenue in New York en een bezoek aan die stad is niet compleet zonder een kijkje in de etalage daar. Maar de beursgenoteerde juwelier is meer dan die ene winkel. Wereldwijd werken er inmiddels 14.000 mensen. In 1979 werd het bedrijf gekocht door een andere prestigieus merk: cosmeticaconcern Avon. Maar sinds 1987 is het weer op de beurs genoteerd. Hoewel er weinig details bekend zijn gemaakt over de bespreking, heeft Tiffany naar verluidt een bod van $ 14,5 miljard afgewezen. LVHM heeft gemeld dat de uitkomst van de besprekingen nog ongewis is.

Founded in 1837

Tiffany is in 1837 opgericht door Charles Lewis Tiffany. Het bedrijf was gespecialiseerd in luxe goederen zoals sierraden maar ook porselein en horloges. Bekend werd de onderneming onder leiding van de zoon van de oprichter: Louis Comfort Tiffany. Hoewel het bedrijf nog steeds een assortiment heeft van diverse luxe goederen staat het vooral bekend vanwege de collectie sierraden met diamanten. De meest bekende ontwerpster die het bedrijf ooit heeft gehad is wellicht Jean Schlumberger die in dienst trad in 1956. In de periode 1956 tot 1962 leverde ook Andy Warhol een bijdrage aan de collectie. Ook aan Tiffany is het internet niet voorbij gegaan en een deel van de producten wordt inmiddels ook aangeboden via een webwinkel.

Wilt u deelnemen in Tiffany of LVHM dan kunt u dat onder meer doen middels de betrouwbare online brokers op deze site.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen