Is het aandeel Ajax alleen interessant voor fans?


Afgelopen week behaalde het aandeel Ajax het hoogste punt in de geschiedenis van het fonds. Dat werd niet direct veroorzaakt door sportieve resultaten maar door transfernieuws. Frenkie de Jong realiseerde de mega transfer die iedereen ook had zien aankomen. Maar dat Barcelona de sterspeler zou overnemen voor een bedrag van bijna € 100 miljoen was toch een verrassing. Hiermee wordt de sterspeler van Ajax meteen de duurste Nederlandse speler uit de geschiedenis. Paris St. Germain, de club die op het laatste moment werd afgetroefd door de Catalanen, lijkt nu concrete belangstelling te hebben voor aanvoerder Matthijs de Ligt. Hoewel de transfersom in dit geval lager zal liggen, zullen ook hier de miljoenen weer over tafel moeten rollen om De Ligt te laten verhuizen naar Parijs. Het aandeel Ajax kwam door deze ontwikkelingen op € 16,65 en de voetbalclub werd hiermee gewaardeerd op meer dan € 300 miljoen.

Online beleggen bij Markets.com

De sportieve domper

Waar de financiële successen al gerealiseerd waren, lag het in de bedoeling om deze op het veld een vervolg te geven. Dat zou meteen zondag mogelijk zijn geweest in de Kuip, bij aartsvijand Feyenoord. Hoewel voor de titel dit jaar alleen PSV en Ajax in aanmerking lijken te komen, zou een overwinning in Rotterdam bij de kwakkelende tegenstander de Amsterdammers een zetje in de rug kunnen hebben gegeven. Maar het liep volkomen anders en Feyenoord strafte een slechte middag van de sterspelers van Ajax af met forse cijfers: 6-2. Het was al bijna 50 jaar geleden dat de Rotterdammers zo fors uithaalden in de enige echte Nederlandse voetbalklassieker. Na de eerdere euforie, ook sportief, zorgde deze domper voor een behoorlijke achterstand op koploper PSV. De meest fanatieke supporters eisten ook meteen het vertrek van de trainer. Ook de beleggers waren niet bepaald tevreden over deze wedstrijd en de koers van het aandeel dook 5% omlaag bij opening van de beurs.

Behalve de competitie heeft Ajax nog grotere financiële belangen in de Champions League. Op 13 februari volgt de kraker tegen Real Madrid. De meervoudig winnaar van de meest prestigieuze voetbalcup ter wereld zou normaliter een maatje te groot zijn voor de Amsterdamse club. Maar Real Madrid heeft het momenteel erg moeilijk in de Spaanse competitie en lijkt daardoor ook aangeslagen. Het zal voor zowel supporters als beleggers dan ook een bijzonder spannende strijd worden wie de volgende ronde zal weten te behalen.

Bent u voetbalsupporter of denkt u dat de transfers Ajax financieel nog meer waard zullen maken? Via de betrouwbare online brokers op deze site kunt u ook in voetbalclubs beleggen.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen