Hoe voorspel ik of de koers stijgt?


Het beleggen op internet wordt een steeds grotere hit. Nu is het zo dat zowel bij een stijgende markt als een dalende koers geld verdient kan worden, maar toch verdient men het liefst bij een stijgende koers.

Wat is winst per aandeel?

Om hier iets over te zeggen moeten we eerst weten wat de winst per aandeel is. Deze berekenen we door de totale winst na belasting te delen door het aantal aandelen. Door de historische ontwikkeling van de winst te bestuderen en analyses te trekken kunt u de evolutie van de winst berekenen. Ook kunt u op basis hiervan gedetailleerder de historische koersverwachting doorrekenen naar de toekomst;

Wat is toekomstig winstpotentieel?

Met deze eenheid valt uit te rekenen hoe groot de kans is dat de resultaten van het bedrijf in de toekomst gaan groeien. Door een lage winst per aandeel te combineren met een hoog toekomstig winstpotentieel zijn de eerste beleggingspareltjes geboren!

Wat is economische conjunctuur?

Wanneer een aandelenhandelaar de opmerking maakt dat ‘het de tijd nog niet is” dan betekent dit dat het aandeel nog te duur is om er een winstgevende transactie mee te doen op basis van de huidige conjunctuur. Ook kan zo juist beredeneerd worden hoe lang de verwachting op scherpe koersdaling zal zijn blijven gericht.

Waarom let je op omzet en winst?

Beleggingen renderen het beste wanneer je let op de winstgevendheid in plaats van op de omzet. Het is een populair gezegde om te stellen: ‘omzet is voor ijdelheid, winst is voor succes’.

Wat is het belang van de rente?

Wanneer je gaat beleggen is het belangrijk te weten waar jouw euro het meeste rendement oplevert en waar de kans het hoogst is dat je jouw inzet snel terug verdient. Nu de banken zo ontzaglijk goedkoop geld kunnen lenen, is de euro die niet belegd is al snel het slachtoffer van inflatie. Het prijsklimaat voor beleggen is dus gunstig!

Het belang van de inflatie?

Inflatie geeft het algemene prijspeil aan. Dit prijspeil laat zien hoeveel boodschappen je met de euro kunt kopen. Als we in de loop der tijd minder boodschappen kunnen kopen voor hetzelfde aantal Euro’s dan spreken we over inflatie. Hoewel er meer indicatoren zijn die jij kunt gebruiken, heb we hierboven de belangrijkste genoemd.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen