Eerste Digital Security Offering in Nederland


Groasis is een bijzonder bedrijf in Nederland, omdat het zich inzet voor de herbebossing van woestijnen. Dat moet gebeuren met plastic emmers en kartonnen dozen die zoet water uit de lucht oogsten om daarmee jonge bomen de mogelijkheid te geven te groeien in woestijnachtige omgevingen. Het project loopt al sinds 2004 en inmiddels zijn er sinds 2011 zo’n 300.000 emmers verkocht. De kartonnen dozen worden sinds oktober 2018 gemaakt en daarvan zijn er al 100.000 in woestijnen geplant. Nu de ontwikkelingsfase is voltooid kan een emmer voor een kostprijs van $ 10 worden gemaakt. De doos kost ongeveer $ 2. Omdat de plastic bak zeker 10 keer kan worden gebruikt, zijn de kosten per geplante boom teruggelopen naar $ 1.

Online beleggen bij Markets.com

Nationaal Icoon kan geen geld lenen

Groasis heeft inmiddels vele prijzen gewonnen met dit bijzondere project en is door het Ministerie van Economische Zaken uitgeroepen tot een Nationaal Icoon. Door experts wordt de waarde van het bedrijf gelet op de potentie geschat op $ 75 miljoen. Maar banken kunnen en kunnen het bedrijf geen geld lenen omdat het geen onderpand kan bieden, Business Angels die geld willen stoppen in het bedrijf zijn er genoeg, maar oprichter Peter Hoff is niet bereid om zeggenschap in te leveren voor geld. Zijn droom is het herbebossen van de planeet en dat dien met een winstgevend bedrijf. Uiteindelijk wil hij het bedrijf ook aan zijn zoon overdoen en ook een beursgang is daarbij niet de bedoeling

Digital Securtity Offering

Het idee van een digital security offering komt uit de VS. Op 13 juni zal Groasis het eerste bedrijf in Nederland zijn dat op deze manier geld gaat ophalen, de bedoeling is in totaal iets minder dan € 5 miljoen. Deelnemers krijgen een ‘token’ die aangeeft dat ze een digitale deelname hebben in Groasis. In een internetregister zal te zien zijn wie een token van Groasis heeft verkregen. Het register verhoogt de verhandelbaarheid en alle houders van een token worden deel van de Groasis community. Deelname staat voor iedereen open voor bedragen van €100 tot maximaal € 250.000. Hierbij dient te worden opgemerkt dat het certificaten zijn zonder stemrecht. De reden is dat men communitybuilding wil en geen fractionering van zeggenschap.

Natuurlijk komt een dergelijke manier van financiering toch dichtbij een beursgang en zullen ook beleggers wellicht interesse hebben in deze nieuwe vorm van financiering. Tokens van digital security offering kunt u niet verkrijgen via de betrouwbare online brokers op deze site, vrijwel alle bekende beleggingsproducten wel.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen