De wereld van de mannetjesputters

In Wit-Rusland is het te koud voor het coronavirus of anders helpt een goed glas wodka beslist. President Loekasjenko is echt niet onder de indruk van het virus en onder zijn ‘bezielende’ leiding gaan de voetbal en ijshockeycompetities gewoon door. Overigens zonder publiek, want de Wit-Russen zelf zijn wel voorzichtig en kiezen voor vrijwillige quarantaine, ook als hun president dat niet doet. In Brazilië is er ook een vergelijkbare mannetjesputter aan de macht. President Bolsonaro is wellicht de enige in het land die er 100% van overtuigd is dat Corona niets meer is dan een griepje. Als hij het zelf zou krijgen, verwacht hij niet meer verschijnselen dan een lichte verkoudheid. De Brazilianen zijn wat minder zeker en nemen wel voorzorgsmaatregelen. In de wijken waar de armen wonen hebben die weinig keuze. Op bevel van de drugsbendes die daar de dienst uitmaken, is het binnen blijven of een kogel riskeren. Niet alleen in de politiek zijn er mensen die het beter weten.
Musk twittert er weer op los
Elon Musk, CEO en grootaandeelhouder van Tesla, haalt regelmatig de pers met zijn niet altijd doordachte uitspraken op Twitter. Hij begon deze week al weer opvallend door de lockdown waarvoor in vele landen is gekozen ‘fascistisch’ te noemen. Als zijn arbeiders thuiszitten, kunnen ze immers niet werken aan de lopende banden waar de Tesla’s af moeten rollen. Vervolgens realiseerde Musk zich wellicht dat bij het ontbreken van productie van auto’s er ook geen winst kan worden gemaakt. Enthousiast liet hij op Twitter weten dat de koers van het aandeel Tesla naar zijn menig te hoog was opgelopen. Daar schrokken beleggers toch wel even van en de koers duikelde met 13%. Even later deelde Musk met de wereld dat hij al zijn materiële bezittingen zou verkopen, inclusief zijn huis. Daar werd zijn vriendin boos om, mocht ook iedereen weten.
Tesla en Musk: een bijzondere combinatie
In 2018 ging Musk in de fout op Twitter door te melden dat Tesla van de beurs zou worden gehaald en daarbij zelfs een prijs te suggereren. Het was voorbarig en de beurs-exit mislukte. De SEC gaf Musk een miljoenenboete en bepaalde dat zijn Tweets vanaf dat moment vooraf op beursgevoelige informatie moesten worden beoordeeld. Ondanks het excentrieke gedrag van de CEO zijn er meerdere beleggers die het volste vertrouwen hebben in het product dat Tesla maakt. Geldt dat ook voor u? Via de betrouwbare online brokers op deze site kunt uiteraard ook voor een positie in dit beursbedrijf kiezen.