De miljarden van Bumble: wat is Bumble en hoeveel is het waard?


Eenzaamheid wordt een steeds groter probleem genoemd in de westerse maatschappij. Ook hier kan het internet soms een (gedeeltelijke) oplossing bieden. Online dating apps voor alle leeftijden schieten als paddenstoelen uit de grond. Waar 20 jaar geleden voor de meeste zoekenden een relatie vinden via een dergelijke site als bedenkelijk werd beschouwd, is dat inmiddels niet meer het geval. Het verschil is gemaakt door Tinder. Hoewel deze site nog steeds vooral wordt geassocieerd met het zoeken naar een ‘onenightstand’ komen ook veel langdurige relaties tot stand via de ontmoetingen. In de VS is het inmiddels de meest voorkomende manier om een relatie te vinden: contact zoeken via een dating app. Match Group waaronder Tinder valt is inmiddels beursgenoteerd. Bumble heeft nu ook plannen voor een beursgang.

Wat is Bumble?

Dr. Whitney Wolfe Herd is een van de oprichters van Tinder. Ze vertrok in 2014 bij dit bedrijf en klaagde daarna Tinder aan vanwege seksuele intimidatie. Met het geld van de schikking besloot ze een dating app te starten: Bumble. De app heeft duidelijke overeenkomsten met Tinder omdat deze ook locatie-georiënteerd is en in principe voor alle seksuele voorkeuren bedoeld is. Bumble wordt echter ook de eerste feministische site op het gebied van dating genoemd. Bij contactverzoeken bepalen vrouwen hoe het verder loopt. Als een vrouw niet reageert, wordt de man geblokkeerd en is daarmee de poging mislukt. Die keuze is gemaakt omdat volgens onderzoek vooral mannen afwijzingen in het algemeen moeilijk accepteren en vrouwen daarna lastig blijven vallen.

Hoeveel is Bumble waard?

Er is nog veel onduidelijk over de beursgang die naar verwachting in 2021 moet plaatsvinden. Naar verluidt zou voor de waarde van Bumble bij een beursgang gemikt worden tussen de $ 5 en $ 8 miljard. In 2018 werd Bumble nog geschat op $ 1 miljard, de verwachtingen zijn dus hooggespannen. Het aantal leden van Bumble is gemiddeld 5 miljoen (bijna alle in de VS).

Daten via het internet is big business geworden en het feit dat deze beursgang wordt gepland in een periode dat daten een problematische zaak is, maakt dat weer eens voldoende duidelijk. De mogelijke vraagprijs lijkt behoorlijk hoog in verhouding tot het aantal klanten. Daar staat tegenover dat de kosten voor het runnen van de app relatief laag zijn,

Hoe denkt u als particuliere belegger erover? Hoort ook deze branche in een goed gespreide portefeuille en heeft Brumble dan uw voorkeur of gaat u voor Tinder? Via de betrouwbare online brokers op deze site is beide mogelijk.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen