Beursgang Pharvaris groot succes


Het is CEO Henk Schikan gelukt om het aandeel Pharvaris succesvol naar de Amerikaanse Nasdaq te brengen. De opbrengst van $ 165 miljoen was aanzienlijk groter dat het bedrag van $ 100 miljoen waarop was gemikt. Maar ook de aandeelhouders van de nieuweling hadden een goede dag. De uitgifteprijs bedroeg $ 20, maar op het eind van de dag stond er al $ 29 op de borden. Een mooi begin derhalve voor het Leidse bedrijf dat een directe concurrent wil worden van Pharming. Een bijzondere gedachte dat twee Leidse bedrijven de strijd aangaan tegen Angio-oedeem.

Het Leidse Bio Science Park

Op de grens van Leiden en Oegstgeest ligt het grootste wetenschappelijk centrum van Nederland. Het wordt ook een van de meest succesvolle clusters in Nederland genoemd. Om die reden is het wellicht niet vreemd dat er inmiddels meerdere succesvolle beursbedrijven op het park te vinden zijn.

Pharming is wellicht het bekendste bedrijf in het Leidse wetenschappelijk centrum. Het heeft het medicijn Ruconest ontwikkeld dat kan worden gebruikt tegen de erfelijke aandoening Angio-oedeem, waarbij zachte delen van het weefsel kunnen opzwellen. Het medicijn wordt gewonnen uit konijnenmelk en is sinds 2014 goedgekeurd in de VS. Daarvoor was Ruconest in 2012 al door de EMA geschikt geacht voor gebruik in Europa. Pharming heeft in de VS tot en met 2026 bescherming tegen het op de markt brengen van een vergelijkbaar medicijn. Inmiddels is het Leidse beursbedrijf begonnen met onderzoek naar middelen tegen aan aantal andere zeldzame ziekten. Pharming behaalde in 2019 een omzet van ongeveer € 170 miljoen en een netto winst van meer dan € 35 miljoen.

Pharvaris, het tweede succes?

Het is uiteraard bijzonder dat Pharvaris ook inzet op een middel waar het de directe strijd zal moeten aangaan met Pharming. Inmiddels is Pharming succesvol gebleken en zal het de komende vijf jaar zonder twijfel nog winst kunnen maken op Ruconest. Wat heeft Phavaris dan te bieden voor de aandeelhouders, die er blijkens de beursgang vertrouwen in hebben? Eind van dit jaar begint de testfase voor het geneesmiddel van Pharvaris en daarmee loopt het biotech-bedrijf dus vele jaren achter bij Pharming. Maar Pharvaris heeft wel degelijk een troef achter de hand. Ruconest moet worden geïnjecteerd en dat is kostbaar vanwege de opslag en de arbeidskosten bij het prikken. Het middel van Pharvaris kan als pilletje worden geslikt. Denkt u dat Pharvaris de collega uit Leiden de loef gaat afsteken? Beleggen in mogelijk via de betrouwbare online brokers op deze site.

CFD brokers
Online brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.
CFD brokers
* Let op! Beleggen brengt altijd risico's met zich mee.

Populair bij online beleggen